mai 26, 2008

26. mai: Sülem sülemi otsa

Meil praegu mesilastel tihe sülemlemise aeg, pole aega kirjutadagi, muudkui passi neid.

23. mail tuli ühest perest tugev esisülem. Omapärane sülemlemine oli. Pere tuli tarust välja, tiirles õhus nii kui ikka. Ma tavaliselt passin lennulaua juures, kas ema ka näen. Nägin. Aga ema tuli lennulauale koos saatjatega (muidu saatjaid kaasas ei ole, kui sülemlemine on), käis tuuri ringi mööda lennulauda ja läks tarusse tagasi, saatjad kannul. Mesilased tiirlesid õhus, heki otsa ei maandunud, vaid läksid naabertarusse, kus enne oli väike pere. See läks nüüd igavesti suureks. Panin nendele neljanda meekorpuse ka peale ja töötagu edasi. Täna töötasid vägevalt.

Üleeile tuli üks pisikene sülem, panin selle tagavaratarusse.

Eile käisin vahepeal kodust ära ja kui tagasi jõudsin, oli kaks peret põõsaste otsas ja sinna üleeile pandud pisikesse peresse oli üks sülem lisaks läinud, nii et sellest oli saanud tugev pere. Sinna panin ruttu teise korpuse, ei mahtunud muidu ära – suur hunnik oli lennulaua ees. Teised ajasin põõsaste pealt kastide sisse. Üks jäi pidama, aga teisel polnud vist ema, see pani uuesti tagasi oma peresse.

Täna tuli ühest perest sülem, läks naabertarusse, siis naabertarust täie auruga välja, nii et pulgad lendasid eest maha. Pooled läksid heki otsa ja pooled ühte peresse sisse. Heki otsast ajasin nad sülemikasti, neid oli päris hulka, oma 30 000. Need panin tarusse ja nüüd on nad ilusasti sees. Õhtul võtsin veel kirsi otsast alla ühe väikse, umbes kilose sülemi ja panin tarusse tagavarapereks. Praegu on tarusid kokku 19. Mett ei ole tarudes palju sees – täna piilusin – nii et vurritamist niipea ei tule. Ilmselt mesinikel kõigil praegu sama – muudkui võta sülemeid puude otsast maha ja passi peale.


1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Väga põnev. Tahaks seda oma silmaga kohe näha. Äkki saaks pilti?